slogan7-al

NJOFTIM PER SHPREHJE INTERESI

logo-newsProjekti Sistemi i Zhvillimit Profesional në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Edukimit në Vazhdim për profesionistët e shëndetësisë, do të ofrojë trajnime për kategorinë infermierë/ mami dhe mjekë të përgjithshëm/familjes të shërbimit shëndetësor parësor në qarqet Shkodër dhe Elbasan.
Për infermierët/mamitë, trajnimet do të ofrohen në këto fusha:
 1. Roli i infermiereve në mjekësinë e familjes
 2. Problemet shëndetësore dhe mbështetja e të moshuarve
 3. Menaxhimi i plagëve dhe laceracioneve; djegieve dhe kafshimeve/pickimeve
 4. Infeksionet respiratore në të rinjtë dhe të rriturit
 5. Menaxhimi i astmës në aspektin infermieror
 6. Menaxhimi i pacientëve me sëmundje kronike të zemrës
 7. Menaxhimi i diabetit në aspektin infermieror
 8. Urgjencat pediatrike
 9. Kujdesi antenatal
 10. Kujdesi postnatal
Për mjekët e përgjithshëm, trajnimet do të ofrohen në çështje që lidhen me:
 1. Përkufizimi evropian i mjekësisë së përgjithshme/familjes
 2. Procesi i diagnostikimit dhe parimet e menaxhimit të pacientit në kujdesin shëndetësor parësor
 3. Kujdesi parandalues: Parandalimi në kujdesin parësor, dytësor dhe tretësor; edukimi shëndetësor
 4. Aftësitë komunikuese në kujdesin shëndetësor parësor
 5. Hipertensioni arterial
 6. Dhimbja e gjoksit
 7. Sëmundja ishemike e zemrës
 8. Insuficienca kardiake
 9. Diabeti
 10. Astma bronkiale
Të gjitha institucionet/organizatat akademike apo jo akademike, publike apo private që kanë ekspertizën e duhur për ofrimin e këtyre trajnimeve duhet të paraqesin kërkesë me shkrim  për të tërhequr dokumentet e tenderit brenda datës 4 tetor 2010, pranë Qendrës Kombëtare të Edukimit në Vazhdim, në adresën e mëposhtme:
“Qendra Kombëtare e Edukimit në Vazhdim”,
Adresa: Rr. “Aleksandër Moisiu" Nr. 84, Tiranë
E-mail: Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.