Viti 2011

28 Dhjetor, Trajnim “Roli i mjekut të familjes lidhur me HIV/AIDS” 1076
30 Nëntor, Trajnim “Fitoterapia, përdorimet, përkujdesjet dhe profilaksia e sëmundjeve” 1160
23 Dhjetor, Konferenca e parë e Anatomisë patologjike 1146
21 Dhjetor, Konferenca kombëtare ; Strategjitë kombëtare për kontrollin e ndjekjen e artritit reumatoid dhe osteoporozës 1187
16 Dhjetor, Seminar “Respektimi i kritereve lidhur me udhëzimet e përdorimit të drejtë të barit, faktor kryesor në mjekimin e suksesshëm dhe parandalimin e veprimeve të padëshiruara” 851
15-17 Dhjetor, Konferenca e IV mjekësore ndërkombëtare në specialitete 1094
15 Dhjetor, Konferenca “Patologjitë degjenerative të artikulacioneve” 1117
15 Dhjetor, Seminar “Ushqyerja dhe foshnja-parandalimi i sëmundjeve te të rriturit nëpërmjet ushqyerjes korrekte të foshnjes” 1025
15 Dhjetor 2011, Konferenca mbi sistemin informativ të vaksinimit, 1135
13 Dhjetor, Konferenca “Sistemi shëndetësor, reformat në financim, përmirësimi i efiçiencës dhe cilësisë së shërbimit. Eksperienca rajonale e ndërkombëtare" 840
10, Dhjetor 2011, Konferenca e III Kombëtare Shkencore e Dermato-Venerologjisë Shqiptare, 1173
10 Dhjetor, Konferenca “Probleme të Ortopedisë dhe Ortodoncisë në fushën e Stomatologjisë” 1087
10 Dhjetor, Seminar “Ndryshimet klimatike dhe sëmundjet infektive emergjente dhe riemergjente në Shqipëri” 1278
9-10 Dhjetor , Trajnim “Higjiena e Gojës ,Parandalimi dhe trajtimi i sëmundjeve Paradontale” 1063
8-9 Dhjetor, Trajnim “Mjekimet kundër varësisë dhe popullatat me nevoja të veçanta” 1008
7 Dhjetor, Seminar “Edukimi dhe shëndeti mendor” 1174
6-7; 8-9 Dhjetor, Trajnim për alkoolpirjen e rrezikshme dhe të dëmshme, NË PROCES 1283
5-7 Dhjetor, Workshop “Nga udhërrëfyes klinike kombëtar në protokolle klinike kombëtare” 1012
1-2;3-4;10-11;15-16;17-18 Dhjetor, Trajnim “Të ndihmojmë duhanpirësit të lenë duhanin “, NË PROCES 1046
3 Dhjetor, Konferenca “Sindromi koronar akut pa ngritje te ST:sfidat e reja të diagnozës dhe trajtimit” 1080
3 Dhjetor, Konferenca “Alkoolizmi, diagnostikimi, trajtimi rehabilitimi, ndërhyrja social-kulturore” 1043
2-3 Dhjetor,“Trajnim i mjekëve të përgjithshëm dhe të familjes të shërbimit shëndetësor parësor në qarkun e Korçës”, NË PROCES 1097
1 Dhjetor, Seminari “Diabeti dhe Obeziteti” 1148
26 Nëntor, Konferenca “Qelizat Staminale: E ardhmja e mjekësisë” 1099
26 Nëntor, Konferenca “Zhvillimet oftamologjike shqiptare dhe tendencat aktuale te Kataraktit dhe Refraksionit 1049
25-26 Nëntor, Konferenca “Çrregullimet psikotike nga teoria në praktikë” 1033
25 Nëntor, Trajnim “Rritja e kapaciteteve profesionale të mjekëve të përgjithshëm dhe të familjes lidhur me patologjitë interne dhe pediatrike 985
19 Nëntor, Konferenca “Reflektim mbi situatën e diabetit në Shqipëri” 1265
19 Nëntor, Konferenca “Dita Botërore e SPOK” 1165
19 Nëntor, Workshop “Kujdesi paliativ i aplikuar pas trajnimit në qendrën Mary Potter” 1081
18 Nëntor, Seminar “Imunologjia në erën genomike” 1107
12 Nëntor, Konferenca “Septorhinoplastika pas defekteve të lindura të buzëqiellzës 1077
12 Nëntor, Konferenca “Metoda moderne të kirurgjisë gjinekologjike, diagnozës prenatale dhe trajtimit të infertilitetit” 1055
11 Nëntor, Konferenca e 19 Kirurgjikale Shqiptare 1189
4 Nëntor, Konferenca “Prioritetet strategjike të shëndetit publik dhe promovimit shëndetësor në komunitet” 1011
2 Nëntor, Konferenca e Expo Medical 1046
1-14 Nëntor, Konferenca “Praktika e mirë e ruajtjes dhe shpërndarjes së barnave” 1192
Trajnim për trajnerët për kursin aftësues të personelit të kujdesit parësor shëndetësor “Ushqyerja e nënës dhe fëmijës” 1051
31 Tetor, Trajnim mbi neuropatitë diabetike, atakun kardiak, dhe përkufizimi etik i Shëndetit të Mirë 1056
29 Tetor, Konferenca e VII e Imazherisë 1112
29 Tetor 2011, Konferenca e III-të infermieristike e Spitalit Rajonal Durrës 1116
28 Tetor 2011, Trajnim “Te kuptojmë psikiatrinë e moshës së tretë” 1129
27 Tetor 2011, Konferenca “Politikat shëndetësore mbi infeksionet spitalore dhe antibiotikorezistencës” 1052
23 Tetor, Seminar “Zhvillime të Imunohematologjisë të grupeve të gjakut” 1041
22 Tetor 2011, Konferenca “Hepatologjia: Zhvillimet e fundit në sëmundjet e heparit” 1083
29, Shtatorr, Trajnim BLS (Basic Life Support)ndhe PALS (Pedriatik Advanced Life Support) 1042
21-22 Tetor, Konferenca e 13-të e Pediatrisë me pjesëmarrje ndërkombëtare 1129
20 Tetor, Trajnim “Promocion, Profilaksi dhe Shëndeti i gojës” 1053
20 Tetor 2011, Seminar “Sëmundjet Sistemike Reumatizmale, Artriti Reumatoid, Osteoporoza” 1242
17-24 Tetor, Trajnim për trajnerët për kursin aftësues të personelit të kujdesit parësor shëndetësor “Ushqyerja e nënës dhe fëmijës” 994
16-17 Dhjetor, Konferenca “Infeksionet e rrugëve të poshtme respiratore” 1203
15 Tetor 2011, Konferenca “Sevoflurani dhe përdorimi i tij në praktikën klinike” 1052
15 Tetor, Konferencë Shkencore “Patologjitë dermo-estetike dhe preparatet farmakologjike për trajtimin e tyre” 1016
11 Tetor, Trajnim “Ngritja e sinuseve maxillare” 1043
9 Tetor, Seminar “Profilaksia pas ekspozimit me lëngje biologjike të infektuara dhe aksidentet në punë” 1062
8 Tetor 2011, Konferenca e tretë kombëtare e ekokardiografisë në vendimmarrjen klinike 984
5-7 Tetor, Seminar “Simpozium mbi urgjencat radiologjike” 1072
4 Tetor, Workshop për aftësitë mjekësore 989
24 Shtator, Konferenca “Aktualitete të terapisë revaskularizuese në pacientët me sëmundje të arterieve koronare” 989
23 Shtator, Trajnim “Ndërtimi i programeve të depistimit për kancerin e qafës së mitrës në Shqipëri 966
21-22 Shtator, Trajnim “Sistemi i informimit të kontraceptivëve” 1042
20 Shtator, Konferenca “Ndërveprimet medikamentoze me natyrë farmakokinetike” 1025
19 Shtator, Konferenca “Principet aktive ne kozmetikë” 1032
17-24 Shtator, Trajnim për Trajnerët “Edukimi për lindje” 1056
2 Shtator, Konferenca “Kujdesi Farmaceutik” 1042
22 Korrik, Trajnim “Komunikimi Profesionist Shëndeti-Pacienti” 1429
11 Korrik, Trajnim mbi çështjet e mbrojtjes së fëmijëve, zhvillimit të fëmijëve, menaxhimit të konflikteve dhe të prindërimit të shëndetshëm 974
5-8 Korrik, Trajnim “Vlerësimi i rritjes së fëmijëve”, 1103
2 Korrik, Konferenca “Çështje aktuale: Gruaja-Neonati” 1033
29-30 Qershor, “Kurs Kualifikimi për drejtuesit e sistemit shëndetësor të zonës së Ballkanit: Futja e sistemit DRG (Diagnosis Related Group) në sistemin Shëndetësor Kombëtar” 881
25 Qershor, Konferenca “Kongresi i parë i AIDEC” (Albanian International Dental Esthetic Congress) 1030
24 Qershor, Seminar “Simpoziumi i V-të shkencorë i SHSP-ASHR, “Për një promovim bashkëkohor të shëndetit oral në shërbimin stomatologjik publik” 1105
24 Qershor, Workshop “Kurs parakongresual i AIDEC (Albanian International Dental Esthetic Congress) 1022
18 Qershor, Konferenca “Roli i AIJS (antiinflamatorët jo asteroidë) dhe antispazmolitikëve në trajtimin e dhimbjeve muskuloskeletike, 1263
18 Qershor, Seminari “Metoda moderne të kirurgjisë ortopedike” 1094
18 Qershor, Konferenca “Gastroenteritete në moshën fëminore” 1076
15 Qershor, Seminar “Programi i Trajnimit të Lidershipit të Telemjekësisë Klinike, aplikimet klinike të telemjekësisë” 973
14 Qershor, Trajnim “Metodologjitë e zbatuara për inspektimin higjeno-sanitar të strukturave publike për vlerësimin e nivelit të infestimit nga vektorët biologjikë (insekte dhe brejtës)” 825
11 Qershor, Konferenca e 3-të Mediko-Kirurgjikale 1109
10-12 Qershor, Konferencë “Kongres i V i Mjekësisë Perinatale dhe Kurs i III-të i Avancuar i shkollës IAN Donald” 1092
10-11 Qershor, Trajnim “Shëndeti Publik dhe Diskromia Dentare, Dentistria Restaurative” 1071
10 Qershor, Workshop “Metodat bashkëkohore të mësimdhënies dhe vlerësimit të studentëve në mjekësi” 1436
9 Qershor, Simpoziumi i parë mbi zhvillimin e arsimit mjekësor në Shqipëri 1016
4 Qershor, Konferenca “Endodontia sot” 1083
3 Qershor, Konferenca “Veprimi ndërsektoral për të përmirësuar kequshqyerjen si dhe siguria në ushqim në rajonin e Kukësit” 993
Qershor, Kurs Pasuniversitar “Cilësi dhe siguri në parandalimin e infeksioneve të lidhura me asistencën” 1237
28-29 Maj, Konferenca “Transformim 2011: Mjekësi Familje e bazuar ne fakte shkencore” 1041
28 Maj, Konferenca “Strategjia e trajtimit dhe parandalimit të astmës bronkiale 1073
28 Maj, Konferenca “Insuficienca kardiake dhe akute” 1347
27 Maj, Konferenca Kombëtare e Shoqatës Shqiptare të Infektivologjisë 1088
27 Maj, Konferenca “Sëmundjet e veshkave –Arritjet dhe sfidat për të ardhmen” 1127
25 Maj, Seminar “Informatika shëndetësore: mundësitë dhe sfidat e përdorimit të teknologjisë së informacionit dhe komunikimit në shërbimin shëndetësorë “ 1008
24 -26.05.11 Trajnim “Parimet e kujdesit paliativ për profesionistët e shëndetësisë” 1010
21.05.2011 Simpozium “Refluksi Gastro-Ezofageal” 1173
20 Maj, Konferenca e 3-të e Mikrobiologjisë Klinike 1154
14-15 Maj, Trajnim “Duke përmirësuar të kaluarën jemi gati të hyjmë në të ardhmen” 998
13 Maj, Konferenca e parë e Shoqatës Shqiptare Pedodonti ¬ Profilaksi 1042
9,10,11 Maj, Trajnim “Rishikimi dhe adaptimi i kurrikulës së Shëndetit Publik mbi ushqyerjen” 1080
07.05.2011 Konferenca “Epilepsia” 1128
07.05.2011 Workshop “Aplikimet e Botox dhe Fillers” 1106
6-7.05.11 Konferenca e 16-të Kombëtare e Shoqatës Shqiptare të ORL-së 1189
30.04. 2011 Konferenca e tretë shqiptare mbi rrugët e frymëmarrjes 1314
29-30.04.2011 Konferencë “Kongresi i parë mesdhetar në Tiranë kundër kancerit” 1348
26-29. 04. 2011 Trajnim për trajnerët që do të zhvillojnë kursin “Vlerësimi i rritjes së fëmijës” 1457
18-22 Prill, Trajnim “Kurs kualifikimi për drejtuesit e sistemit shëndetësorë të zonës së Ballkanit: Menaxhimi i Institucioneve dhe i Shërbimeve Shëndetësore” 1116
16.04.2011 Trajnim “Patologjitë më të shpeshta në shërbimin ambulator dhe risitë në mjekim” 1108
15 Prill, Konferenca “Ti rikthehesh jetës” 1086
12-14.04.2011 Trajnim “Mjekësia mjedisore dhe vlerësimi i rrezikut” 1229
11-14.04. 2011 Trajnim “Kujdesi gjithëpërfshirës në shërbimet psikiatrike me shtretër”, 1063
Trajnim i vlerësuesve të brendshëm të cilësisë së shërbimit të nënës dhe të porsalindurit 1009
09.04.11 Konferencë “Çështje të kardiologjisë dhe Kardiokirurgjisë Moderne” 1019
7-8.04.11 Cochrane systematic review 1259
04.04.2011, Konferencë “Talasemia urë lidhëse midis Shqipërisë dhe Italisë” 1059
01-02.04.2011, Konferenca e 7-të shkencore “UFO” University 1126
29.03. 2011 Trajnim “Oftalmologjia dhe etika për mjekët e familjes” 1043
28.03.11 Trajnim “Etika Profesionale” 1330
25.03.2011 Seminar “Perspektiva të reja në trajnimin e limfave dhe leukozave kronike” 1097
24-25.03.2011, Trajnim për mjekët e familjes mbi problemet e ujit dhe higjenës në tre komuna të Dibrës dhe Bulqizës 1052
21-25.03.2011 Kurs Formimi nga ESTM 1104
22.03.2011 Konferenca e IV e Shërbimit Ambulator, Tiranë 1049
21.03.2011 Trajnim “Shërbimi shëndetësor në familje për personat me aftësi të kufizuar” 1071
19.03.2011 Konferenca XII Kombëtare e Shoqatës Gastro-Entero-Hepatologji 1049
18-19.03.2011, Konferenca vjetore e Shoqatës së Anestezistëve dhe Reanimatorëve të Shqipërisë “ASAI” 1038
17-19.03.2011 Kurs Rezidencial “ Mjekësia transfuzionale: zhvillimi në Shqipëri dhe në Europë” 1084
12.03.2011, Seminar “Trajtimi i Angina Pectoris të qëndrueshme” 1114
12.03.11, Konferenca ORL e pranverës 1000
10.03.2011, Trajnim “Njohja dhe zbatimi i të Drejtave të Pacientëve në institucionet tona shëndetësore, bazuar në Kartën Shqiptare të të Drejtave të Pacientëve” 863
08.03.2011 Seminar,“Menaxhimi klinik i infeksionit HIV/AIDS: Kujdesi infermieror i pacientëve me infeksion HIV/AIDS” 1427
05.03. 2011 Konferenca e V-të Kombëtare e Implantologjisë 1050
05.03.2011, Trajnim / Të kuptojmë ankthin 1059
04.03.11, Seminar “Onkologjia” 1154
Shkurt – Mars Trajnim për skoliozat-diagnostikimi i hershëm, parandalimi dhe trajtimi 983
Trajnim “Ngritje Tekniko- Profesionale” 1097
24.02.11, Trajnim “Reformat në shërbimin shëndetësor parësor. Kodi deontologjik për mjekët dhe infermierët” 1025
23.02.11, Trajnim “Ndjekja e gruas në lehoni” 1001
21-23.02.11, Trajnim “Aspektet teorike dhe praktike të funksionimit të Bibliotekës Elektronike” 994
21.02.11, Trajnim “Futja në kalendarin kombëtar të vaksinës së pneumokokut” 1050
19.02.2011 Seminar “Antidepresivët në përdorim nga shërbimi parësor” 1157
10.02.11, Kurse trajnimi profesional “Bazat e Menaxhimit Shëndetësor” 1124
07.02.11, Trajnim për trajnerë në lidhje me kujdesin efektiv perinatal 1016
05.02.11, Seminar “Ortopedia në shekullin e 21-të” 1093
05.02.11 Trajnim “Dhimbjet e kokës” 1010
26.01.11, Seminar “Instrumentet e reja të trajtimit endodontik te fëmijët” 1211
24.01.11,Trajnim “Parimet e kujdesit paliativ për profesionistët e shëndetësisë” 1045
21.01.11 Trajnim për Kujdesin Paliativ 1000
20.01.11 Seminar “Nursing management of HTT” 967
19.01.11, Workshop “Lëndët Biocide (DDD) dhe Metodat e Aplikimit të Sigurt në Shëndet Publik” 989
Janar – Qershor 2011, Kursi i formimit dhe kualifikimit të personelit të stafit të shtëpive të mbrojtura për të sëmurët psikikë 964